Рецепти

февруари 27, 2009

Паеля

Filed under: Испанска кухня, Основни ястия с месо — lusiantonova @ 5:58 pm
Продукти
500 гр ориз
400 гр морски дарове
2 бр. яйца
40 гр моркови
40 гр пиперки зелени
60 гр пиперки червени
50 гр грах
50 гр царевица сладка
40 гр лук кромид стар
50 мл олио
Приготвяне

1.Запържете ориза в сгорещеното олио

2.От време на време разбърквайте с дървена лъжица

3.Пържете докато оризът стане прозрачен

4.Изсипете го в подходящ съд и в същия тиган изпържете яйцата (бъркани)

5.Смесете ги с ориза и добавете нарязаните на кубчета моркови и пиперки

6.Добавете грахта и царевицата

7.След като се поизпържат, залейте с вода – 1-2 пръста над повърхността

8.Варете няколко минути

9.Докато оризът е още твърд прибавете лука

10.Накрая сипете морските дарове, като отделите скаридите (тях сложете последни)

11.Подправете ястието на вкус със сол, черен пипер, куркума и шафран
12.Сервирайте паелята топла със соев сос на масата.

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.